Pepe kart eşleştirme oyunu

pepe web sitesiMerhaba sevgili arkadaşlar ;

Bugün sizlere kart oyunları içerisinde belki de en eski ve en faydalı olanından yani kart eşleştirme oyunundan bahsedicem. Oyunlar tarihinden çeşitli uluslar kendilerine göre birçok kart ve çeşitlerini kullansalarda , kartların şekilleri , üzerlerindeki sembol ve işaretler değişsede aslında mantık her zaman aynı kalmıştır.

Oyunun mantığı insanın görsel zekası ile alakalıdır. Tabi burada hafızanında hakkını teslim etmek gerektiğini söylemeden geçmek insan beynine haksızlık olacaktır. Oyunda çoğu zaman size kısa süreli olarak kart ve üzerindeki sembolü yada işareti görme fırsatı verilir. Sonrasında aynı sembol ve işareti taşıyan kartı bulamanız istenir sizden.

İşte burada sizin görsel hafızanız ve hatırlama yeteneğiniz devreye girer . Eğer sağlam bir hafıza yanın da cisimleri eşleştirebilen matematik ağırlıklı bir zekaya ve tekrar hafızadaki bilgiyi doğru olarak çapırma yetisine sahipseniz kart oyunlarında başarılı olabilirsiniz demektir. Şimdi diyeceksiniz ki ohh ne çok şey gerekliymiş. Ancak bu yeteneklerin hayat boyu size lazım olacağınız düşünürsek , geliştirilmesi gerektiğini de açık olarak söylemek gerekir.

Tabi kart eşleştirme oyunu dikkatli ve özenli oynandığı sürece sizlere hafızanızı ve hatırlama yeteneğinizi geliştirme konusunda yardımcı olmaya devam edecektir. Aksi halde rastgele hamleler ile oynanan bir oyun ancak size şansınız izin verdiği kadar yardımcı olabilir.

Küçük yaştaki çocuklarımızında hatırlama ve hafıza geliştirme yöntemlerine ihtiyaç duydukları ve hatta çocuk eğitiminde bunlara yer verilmesi gerektiği uzman pedagoglar tarafından önerilmektedir. Önemle üzerinde durulan konulardan biridir çocukların beyin gelişimi içerisindeki hafıza geliştirme. Çünkü çocuklar öğrenme süreci içerisinde hafılarını sıklıkla kullanırlar ancak geri bildirimle de sorun yaşayabilirler.

Çocuğunuzun dün öğrendiği bir nesneyi ve ismi ertesi gün hatırlamadığını unutmuş gibisiniz.

İşte bu eğitime destek olmak amacı ile yine pepe den faydalanıyoruz. Pepee bizlere çocukların hafıza ve hatırlama yeteneklerini geliştirme konusunda çeşitli oyunlar ile destek olabiliyor. Bu oyunların başında pepe kart eşleştirme oyunu ile destek olabilecektir. Tabi sizde çocuğunuz ile birlikte bilgisayar başına oturarak ona kart oyunları mantığını öğretmelisiniz önce. Bu birliktelik ortamı çocuğunuz ile aranızdaki iletişimi arttırarak size pepe oyunları oynayarak eğlenceli zaman geçirmenize vesile olcaktır.

About pepewebsitesi

http://www.pepe.web.tr
Bu yazı Pepe içinde yayınlandı ve , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın