Çizgi film dünyasında Pepe’nin yeri

Uzun yıllar boyunca körpe beyinlerimize amerikan yapımı çizgi karakterler hükmetti. Evlere televizyonun girmesi ile birlikte başlayan tüketim fuyası , tv yayınlarında da sıkça görülmeye başlandı. Özellikle benim gibi yaşları 35 ve üzeri olanlar daha net hatırlayacaklardır. Trt’de çıkan çizgi karakterleri.

Özel tv kanallarının türemesi ile birlikte trt kadar sorumlu olmayan adeta reyting canavarı olmayı kendine ilke edinen bazı kanallar , kore ve japon yapımı geneli saçma canvarlar ve bunların üzerine kurulu , şiddet olgusunu normalleştirmede sınır tanımayan çizgi filmleri yayınlamaktan hiç çekinmediler.

Bu yayınlar ile büyüyen nesiller şuan şiddete daha yatkın , her meseleyi şiddet ile çözmeye karar vermekten çekinmeyen insanlar oldu gibime geliyor benim.

Ancak trt çocukta başlayan değişim rüzgarları sonucu yayına alınan ve sonraları bir türk yapımı olduğunu öğrendiğim pepee isimli karakter bu kötü gidişatın düzelebileceğine dair umutlarımı yeşertti. Çünkü pepe bir türk çocuğuydu. Bunu özellikle vurgulamak istiyorum. Türkiye’de tv yayının başladığı 1940’lı 50’li yıllardan bu yana neredeyse ilk defa bir çizgi karakter türk vurgusu ile yayınlanmaya başlandı. Bu da hem ailelere hem de çocuklara oldukça sıcak geldi. Dolayısı ile insanlar hemen bu karakteri kabullendiler ve pepe şarkıları çocuklar arasında dilden dile çabucak yayıldı.

Pepe’nin arkasında çok sağlam bir ekip olduğu ortaya çıkan karakterin insanlar arasında kabul görmesinden zaten belli oluyor. Ekip öylesine sağlam çalışmış ki ortaya çıkan eserde en küçüğünden en büyüğüne tüm çocukların  öğrenecekleri bişeyler var. Pepe oyunları ile her yeni gün bişeyler öğretiyor. Bu arada aslında pepe aynı gerçek bir çocuk gibi kendi de araştırıyor ve öğreniyor. Dolayısı ile çocuğunuzla birlikte pep de büyüyor. Bu nedenle çocuk eğitiminde oldukça faydalı olduğuna inandığımız pepe videolarını izlemenizde ve çocuğunuza izletmeniz de fayda var.

About pepewebsitesi

http://www.pepe.web.tr
Bu yazı Pepe içinde yayınlandı ve , , , , , , , , , , , olarak etiketlendi. Kalıcı bağlantıyı yer imlerinize ekleyin.

Yorum bırakın